Torre del Mar

  Ligging & wetenswaardigheden:

Torre del Mar ligt op ongeveer 32 kilometer ten oosten van Málaga en maakt deel uit van de plaats Vélez-Málaga.

Je kunt heerlijk wandelen over de 3 kilometer lange Boulevard, die gedurende het hoofdseizoen diverse marktkraampjes telt.

Van oorsprong is Torre del Mar een vissersdorp, waarbij men in het verleden ook heel veel suikerriet verbouwde, maar nu drijft het voornamelijk op toerisme.

Er wonen permanent 20.000 inwoners en in de zomermaanden een veelvoud hiervan.

In tegenstelling tot de kustplaatsen aan de westkant van Málaga zie je in Torre del Mar met name Spaanse toeristen.

Het weer:

zoals alle plaatsen in Andalusië heeft ook Torre del Mar een mediteraan klimaat, warme zomers en zeer milde winters.

Een prima vakantie bestemming in alle jaargetijden dus!

Stranden:

de stranden gelden als de beste rond Málaga en zijn beoordeeld met de letter Q.

Als enige plaats in Europa heeft Torre del Mar een speciaal senioren strand, met verschillende schaduwplekken en specifiek op deze doelgroep aangepaste sporttoestellen.

Er zijn ontzettend veel faciliteiten op het strand: volleybalvelden, voetbalvelden, tafeltennistafel, fitnessbox, senioren- & kinderstrand en om de plusminus 100 meter strandouches, toiletten en chiringuito's waar je strandbedjes kunt huren en heerlijk kunt eten en drinken voor weinig.

Aquavelis Water Park:

Torre del Mar beschikt over een water park met maar liefst 17 verschillende water attracties; bezoek ook de website www.aquavelis.es

Winkelen:

naast een fraai aangelegde winkelstraat in het stadje zelf, is er aan de rand gelegen ook een shopping mall (El Ingenio) met veel bekende grote merken; bezoek ook de website www.elingenio.es

Restaurants:

het stadje kent een ongekend aantal restaurants met een grote variëteit; van typisch Spaans tot Sushi en alles wat daar tussenin ligt.


Youtube video